Bästa Vapenfodralet → Bäst i Test (November 2022)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Tikka Thick Arms Cover 132cm

97
Baserat på 4 278 recensioner.

EGENSKAPER

Vapenfodral
1
Bästa Vapenfodralet

Stabilotherm Bensav

96
Baserat på 1 380 recensioner.

EGENSKAPER

Vapenfodral
2

Härkila Mountain Hunter Rucksack 36L

94
Baserat på 6 762 recensioner.

EGENSKAPER

Vapenfodral

JAKTLANDETS FAVORIT I 1 KATEGORI

3

Plano 1511 Pro Max

92
Baserat på 11 178 recensioner.

EGENSKAPER

Vapenfodral
4

Plano Pro Max Single Scoped 135cm

90
Baserat på 12 972 recensioner.

EGENSKAPER

Vapenfodral
5

5etta 5th Coat 136cm

89
Baserat på 2 484 recensioner.

EGENSKAPER

Vapenfodral
6

Beretta Uniform Pro Take Down Case Evo

87
Baserat på 5 244 recensioner.

EGENSKAPER

Vapenfodral
7

Beretta Uniform Pro EVO Double Soft Gun Case

85
Baserat på 10 488 recensioner.

EGENSKAPER

Vapenfodral
8

Blaser Pipskydd

83
Baserat på 6 348 recensioner.

EGENSKAPER

Vapenfodral
9

Eberlestock Sniper Sled Drag Bag 132cm

82
Baserat på 2 760 recensioner.

EGENSKAPER

Vapenfodral
10

Är ett hårt eller mjukt fodral bättre?

Det kan såklart bero lite på, ett mjuk är ju lättare att bära för dig själv, vilket kan vara skönt om du ska gå med det långt. Många tycker dock att ett hårt fodral känns säkrare eftersom det skyddar mer.

Det man egentligen ska komma ihåg är att vapnet inte ska vara i fodralet särskilt mycket. När du använder vapnet har du ju alltid tillgång till det snabbt och när du inte använder det förvarar du det i vapenskåpet.

Förvara aldrig ett vapen i ett fodral under en längre tid eftersom det kan leda till att det rostar, utan investera i ett bra vapenskåp som har plats för alla dina vapen och grejer och se till att du oljar vapnet med jämna mellanrum.

Så för att svara på frågan är det helt enkelt en smaksak om man vill ha ett mjukt eller hårt fodral. Det du kan gå på är att se till att fodralet är bekvämt att bära, att det har förvaring, och att just ditt vapen faktiskt ligger bra och säkert i det.

Hur rengör man ett vapenfodral?

Detta kan variera beroende på vilken sort och märke du köper. Har du ett vanligt tygfodral som inte har använt några speciella material går det nog bra att köra den i tvättmaskinen. Har den dock läderdetaljer på ska den ju inte köras i maskinen.

Har du ett tygfodral, men kanske med någon sort stoppning, som skum, rekommenderar jag inte tvättmaskinen. Då kan man hellre spola den med vatten och skrubba med diskmedel om det behövs.

När du har rengjort ditt fodral, se till så att du vrider ut all vatten som finns kvar innan du torkar det i solen eller på en annan varm plats, men undvik element och sådana grejer.

Och vad du än gör, var noga med att fodralet är HELT torrt innan du lägger tillbaka något vapen där i, annars kommer det gå snabbt med rosten.

Hur tillverkar man sitt egna fodral?

Även här kan det ju bero på vad du vill ha för sort på fodralet. Det finns mycket vägledning på Google, allt från hur man skräddarsyr sitt egna Pelican-fodral till hur man gör en enklare version av en duffelväska.

Lämna en kommentar