Bästa jaktstället 2022 – Varm och kamouflerad i skogen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

Då har vi kommit till testandet av jaktställ. Alla som jagar vet att det är otroligt viktigt att vara ordentligt klädd och ju längre du har jagat, desto viktigare tycker du sannolikt att det är att lägga ner en rejäl slant på ett bra jaktställ.

Du får så otroligt mycket mervärde från en helg i skogen om du kan hålla dig torr och varm under jakten. Det blir många timmar utomhus och framför allt kan det bli väldigt långa perioder stillasittande.

Ett jaktställ ska vara vattentät, men samtidigt kunna andas. Det ska värma dig, men du ska inte bli blöt av svett. Den svagaste punkten på alla ytterplagg inklusive jaktställ är sömmarna.

Det är där vatten och vind kan tränga in. Ett bra jaktställ har sömmarna placerade där de är minst utsatta. Ligger temperaturen på lägre än tio minusgrader kan ångan som kroppen avger omvandlas till vattendroppar och det bildas kondens på insidan av jackan.

Vi har en premiumvinnare med Swedteam Ridge Thermo Man Overall och vinnaren i mellanprisklassen blev Bergans Hogna Set, följt av Pinewood Jaktställ Pro Xtreme som vinnare i budgetklassen.

Vår specialare heter Swedteam Wood Leaf M. Missa inte alla våra favoriter och alla minst lika fantastiska utmanare längre ned i artikeln i din jakt på det bästa jaktstället för just dig!

Premium: Swedteam Ridge Thermo Man Overall

Med denna snygga och praktiska overall blir jakten problemfri även under kyliga och kalla jaktpass. Vare sig det är jakt under dagtid eller under kvällstid är detta ett klokt val. 

Swedteam Ridge Thermo Man Overall är en mycket högkvalitativ overall vad gäller materialval och design. Den har även många smarta lösningar som gör att den blir en solklar premiumvinnare. 

Fördelar

 • Fodrad med 240 gram vaddering
 •  Fint mönster i “vinter”-kamouflage 

Nackdelar

 • Alla gillar inte overall

Mellan: Bergans Hogna Set

Att detta jaktställ blev vår mellanvinnare är inte svårt att förstå - det räcker ju med att kolla på det! Supercool design i kombination med ett extremt funktionellt set gör att detta jaktställ kommer att göra vilken användare som helst glad. Använd detta när det är dags för jakt och njut av hur smidigt och lätt det känns under jakten.

Fördelar

 • Hög hals
 • Bra passform

Nackdelar

 • Inget för dig som är ute efter stilren design

Budget: Pinewood Jaktställ Pro Xtreme

Pinewood Jaktställ Pro Xtreme är ett jaktställ går i en fantastisk mossgrön färg och gör det enkelt för dig att försvinna i naturen när du sitter på pass eller om du är hundförare.

Jaktstället håller dig torr och varm och klarar utan problem -10 grader om du har ett ordentligt underställ. Dessutom är den vattentät samtidigt som den andas väldigt bra.

Fördelar

 • Väldigt bekvämt
 • Lättmatchat

Nackdelar

 • Lite trist design

Special: Swedteam Wood Leaf M

Detta är en självklar vinnare i specialklassen! Det är alltid roligt med den här typen av jaktställ, så har du inte testat än är det dags att göra det! Är du ute efter extremt kamouflage inför jaktsäsongen så är detta jaktställ det rätta valet för dig.

Inte nog med att detta jaktställ uppfyller alla krav på bekvämlighet, Swedteam Wood Leaf M är också ett jaktställ som verkligen gör att du kan jaga med ordentligt kamouflage.

Fördelar

 • Finns i små och stora storlekar (passar män och kvinnor)
 • Kul att använda

Nackdelar

 • Endast för jakt där det krävs extremt kamouflage

Vem behöver ett jaktställ?

Den som har jagat i ett vanligt vinterställ eller regnställ kan snabbt konstatera att det inte räcker till. Du behöver mycket speciellt anpassade fickor för att förvara högtalare, ammunition, med mera.

Kravet på rörlighet är extremt stor och även kvaliteten på textilen. Det är inte bara det att den ska hålla vind och vatten; den ska också klara extrema förhållanden när det gäller belastning. Att forcera fram i skogen sliter på både skor och kläder.

Man kan drabbas av många besvär om man blir nedkyld. Allt från prostataproblem till ont i leder och ligament. Så att investera i ett bra jaktställ är faktiskt en liten extra försäkring och trygghet för dig och din hälsa.

Jaktställ görs precis som allt annat med varierande kvalitet. Det finns jaktställ som är överlägsna alla andra och det finns billiga jaktställ som inte är mycket värda i kyla och hårda vindar. Men observera också att det finns flera bra jaktställ som inte är dyra alls.

När du väljer ett jaktställ köper du ett med eller utan membran. Du ska också välja om det ska vara för sommar-, höst-, eller vinterbruk. Jaktställ finns som enfärgade, i kamouflagefärg, eller så kan du välja ett med skinnförstärkningar.

Det är mycket bättre att köpa ett helt jaktställ åt gången än att köpa byxor och jacka separat. För det första blir det billigare och för det andra får du anpassade funktioner. Jacka och byxa kompletterar varandra.

Vilken typ av jakt avgör också vilket jaktställ du ska köpa. Är du hundförare och rör på dig mycket behöver du kanske ett jaktställ med en bra andningsfunktion som också är lätt och smidigt. Samtidigt ska det vara av så hög kvalitet att det är slittåligt.

Sitter du länge på pass vill du ha ett vattentätt och varmt jaktställ. Storleken en annan viktig aspekt. Är det för litet kommer det att strama åt och göra att du lättare fryser eftersom det inte finns någon luftbarriär mellan jaktstället och din kropp.

För stora kläder har en dålig effekt på andningsfunktionen i plagget och de kommer att kännas klumpiga och otympliga att röra sig i. Så att kontrollera storlekarna är verkligen viktigt.

Att ha rätt luftgenomströmning och material som kan andas är viktigt även om du ska ha ett jaktställ för riktigt låga temperaturer.

En bra lösning som många tillverkare har är att ha justerbara öppningar under ärmar och liknande, så att man själv kan reglera temperaturen.

Hur kom vi fram till vilka jaktställ vi skulle testa?

Faktum är att det inte finns jättemånga jaktställ av riktigt hög kvalitet på vår svenska marknad. Om du ska ha jaktställ speciellt anpassade för jakt med ammunitionsfickor, kortfickor, och så vidare är det några få varumärken som gäller.

Hur testade vi jaktställen?

Respektive jaktställ innehades i två månaders tid av en jägare. Under tiden dokumenterades användningen noggrant och de tvättades också enligt instruktionerna minst två gånger.

För de jaktställ som inte utsattes för regn, utan bara minusgrader, testade vi helt enkelt i en dusch. Mycket effektivt! Jaktställen hämtades hem från pnjakt.se innan testet.


Våra favoriter

Premium: Swedteam Ridge Thermo Man Overall

Swedteam Ridge Thermo Man Overall har en cool design som passar perfekt för jakt under kalla dagar. Den har många storlekar som startar på S och går upp till 4XL. Vi tycker att det är väldigt positivt med jaktkläder som är generösa vad gäller storlekar, så detta vill vi ge ett extra plus för. 

Overallen är vadderad och då det är just en overall behöver du inte oroa dig över att det ska komma in vind eller snö. Så fort du tagit den på dig är du skyddad från allt vad väder och vind kan tänkas erbjuda. 

Att den har COVERTEX-membran gör att den skyddar extra mycket och till och med huvan är förstärkt, justerbar samt avtagbar. Midjan är även den justerbar för bästa möjliga passform. 

En detalj vi gillar mycket är att det finns en hellång dragkedja på byxbenen och att det finns dubbelt knappslå framtill. Både ärmslut och benslut har kardborre, vilket alltid är praktiskt och passande för alla typer av fritidskläder, vare sig det handlar om jaktställ eller andra kläder för utomhusbruk. 

Overallen har också två radiofickor, en innerficka och två bröstfickor. Det finns ingen ammunitionshållare, vilket kan vara bra att notera. Materialet är genomgående 100% polyester.

Swedteam Ridge Thermo Man Overall Är 100 % vattentät och 100 % vindtät. När det kommer till andningsförmåga och vattenpelare ser det ut såhär:

 • Vattenpelare: 10 000 mm
 • Andningsförmåga: 10 000 gram/m2/24h

Du kan även köpa separat hängselbyxa och/eller jacka med mönster som är särskilt anpassat för vintertid, för arktisk och för alpin miljö. Mer från Swedteam hittar du här.

Fördelar

 • Fodrad med 240 gram vaddering
 •  Fint mönster i “vinter”-kamouflage 

Nackdelar

 • Alla gillar inte overall

Mellan: Bergans Hogna Set

Bergans Hogna är väldigt högkvalitativt och prisvärt. Som nämnt är detta ett väldigt fint designat jaktställ och det blir det alltid pluspoäng för. Det är roligt att kunna känna sig fin under jakten och allra helst om det går att få design + funktion i ett. 

Materialet som använts är 2-lagers Bergans Element Active 100 % polyester, vilket gör att det blir mycket bekvämt. Yttermaterialet är gjort i flexibel, borstad och ljudlös fleece för att det ska bli lättare för dig att inte skrämma iväg djuren.

Med Bergans Hogna blir jakten extra rolig och det flexibla materialet gör att det är lätt att ta sig fram utan att det är obekvämt. Vid jakt är det viktigt att kläderna är bekväma så att det är lätt att röra sig utan problem. Det får vi tveklöst med detta jaktställ och att det är tåligt och slitstarkt är bara ytterligare fördelar.

Fördelar

 • Hög hals
 • Bra passform

Nackdelar

 • Inget för dig som är ute efter stilren design

Budget: Pinewood Jaktställ Pro Xtreme

Pinewood Pro Xtreme har en ventilation som är öppningsbar och du kan själv välja hur mycket luftgenomströmning och värmeutsläpp du vill ha. Det här gör att du kan hålla dig tempererad även under de mest extrema omständigheter.

Luvan har även skärm, vilket är oerhört praktiskt för att hålla vind och vatten borta från ansiktet. Jaktstället är verkligen perfekt för den aktiva och rörliga jägaren som forcerar fram i skogen!

Mesh-fodret är extra värmande och gör att du håller dig varm utan att behöva ta en stor storlek, vilket får dig att känna dig bylsig och otymplig. Den här typen av foder ger verkligen extra komfort.

På byxorna finns det förhöjd midja på ryggslutet, vilket gör att det inte bildas någon obehaglig glipa mellan jacka och byxa. Storlekarna som gäller är S-XXXL.

Fördelar

 • Väldigt bekvämt
 • Lättmatchat

Nackdelar

 • Lite trist design

Special: Swedteam Wood Leaf M

Swedteam Wood Leaf M är ett jaktställ som sticker ut och det är därför vi har valt det som vår specialvinnare. Det bästa är att det sticker ut på bästa möjliga sätt - du behöver inte vara orolig över att synas under jakten, men du kan räkna med att synas på det viset att du har det coolaste jaktstället!

Trots att detta är tänkt att användas vid jakt som kräver extrem kamouflage så kan det såklart köpas av dig som endast vill använda detta set ibland. Det är smart att ha ett par olika jaktställ så att det är lätt att anpassa kläderna efter typ av jakt.

Jaktstället är tillverkat i ett tyst material så att du inte bara blir “osynlig”, du kommer inte heller att höras i skogen - det blir ju inte bättre än så! Materialet är WOOD™ lövkamouflage och detta är det mest extrema material som finns vad gäller just kamouflagekläder. Yttertyget är i 100 % polyester.

Huvan är justerbar, så du kan själv anpassa den på det vis du vill ha den. Dessutom finner du en ficka med dragkedja och bärrem för smart förvaring av plagget. Köp gärna till Swedteam Lövcamohandske Wood när du ändå är i farten!

Fördelar

 • Finns i små och stora storlekar (passar män och kvinnor)
 • Kul att använda

Nackdelar

 • Endast för jakt där det krävs extremt kamouflage

Våra utmanare

Härkila Jaktställ Pro Hunter X

Här har vi Pro Hunter X som har en slankare passform och ger det mjuka materialet en optimal rörelsefrihet samtidigt som du får ett slitstarkt och robust jaktställ.

Även garantitiden på fem år borgar för detta och då är det inte så konstigt att det här är ett väldigt populärt jaktställ och recensionerna är oerhört positiva överlag.

Plagget har komfortfunktion och fantastiska detaljer som sammantaget resulterar i det ultimata jaktstället. Du kan välja mellan färgerna brunt och grönt.

Pro Hunter-serien passar särskilt dig som jagar väldigt mycket eller är yrkesjägare. Det slitstarka tyget håller för alla utmaningar som ett jaktställ kan utsättas för.

Jaktstället har många supersmarta lösningar som signalfärger, armbindlar, patronhållare, och mobilhållare. Fodret som Pro Hunter är utrustat med är ett extra skönt och mjukt Gore-Tex-foder.

Det transporterar effektivt bort fukt och jaktstället är tillverkat med ventilationshål så att du aldrig blir våt och fuktig när du rör dig ute i kalla temperaturer.

Storlekarna finns ända upp till C60, så även en storvuxen person kan utan problem hitta storlekar som passar.

Fördelar

 • Finns i många olika storlekar
 • Extremt tåligt

Nackdelar

 • Priset

Lynx Jaktställ Shooterking

Jaktställ Shooterking Lynx är ett härligt jaktställ som är snyggt designat och som har många fördelar. Det är ett 2-lagers lättviktsställ och det är både slitstarkt och tåligt. Den höga kragen på jackan gör att det står emot kyla och huvan är löstagbar. Både midja, ärmslut och ventilationsöppning är anpassningsbart. 

Du kan själv välja vilken storlek du ska ha på jackan och vilken storlek du ska ha på byxorna. Om du vill ha en större jacka och en mindre jacka är det bara att köpa olika storlekar.

Detta är mycket positivt då det är många som vill mixa med exempelvis större jacka och mindre byxor eller vice versa. Byxorna har en bitvis elastisk midja med anti-glidband så att skjorta eller underställ hålls på plats.

Fördelar

 • Finns i storlekar upp till 4XL
 • Vattentät upp till 10 000 mm vattenpelare

Nackdelar

 • Inte så hög midja

Härkila Jaktställ Stealth

Detta är ett jaktställ som är ljudlöst, vattentätt och som har bra kamouflerande egenskaper. Det är tillverkat i AXIS MSP® Forest Green Camouflage och det gör att djur inte ser dig som ett hot.

Jackan har en avtagbar huva, dubbla radiofickor med dragkedja, ärmficka på ena överarmen samt justerbart ärmslut och justerbar nederkant. Byxorna har fickor framtill och på benen med dragkedja. 

Jaktstället har 2-lagers GORE-TEX® och jaktstället består av 100 % polyester och borstad trikå. Linningen är i fin mesh + polyester och dessutom är det impregnerat.  

Detta jaktställ kan köpas med varierande storlekar och det är väldigt bra. Du kan välja en storlek på jackan och en annan storlek på byxorna.

Fördelar

 • Mycket lätt jacka
 • Fästen för hängslen på byxorna

Nackdelar

 • Högt pris

Fjällräven Lappland Set W

Med Fjällräven Lappland Set W får du ett praktiskt, bekvämt, snyggt och slitstarkt jaktställ. Det kan även användas som fritids-set de dagar du är ute i naturen utan att jaga. Det är mycket tyst och smidigt då det har elastiska tygområden. 

Passformen är mycket bra och du väljer själv storlek på byxor och jacka. Vill du ha exempelvis storlek S i jackan och storlek M i byxor går alltså detta bra. Huvudmaterialet är bomull/polyester och huvan är fast.

Jaktstället från Fjällräven är vindtätt, har stretch, en justerbar midja, förstärkta partier och pit zips. Som allt annat från Fjällräven är detta extremt tåligt och det slits lika snyggt som en Kånken.

Fördelar

 • Funkar året om
 • Förstärkta partier

Nackdelar

 • Ofodrat

Fjällräven Drev Set

Här har vi ett riktigt bra jaktställ/fritids-set från Fjällräven som kan användas för diverse utomhusaktiviteter. Det är snyggt designat som sig bör när det handlar om Fjällräven. Det är även lättviktigt då det har en vikt på endast 1060 gram.

Huvudmaterialet består av bomull/polyester och setet är helt ofodrat. Med fem fickor och justerbar midja är det mycket praktiskt och att det dessutom är vindtätt och har förstärkta partier gör det till ett ultimat jaktställ.

Köp detta jaktställ och du har ett set som kan användas i många år framöver. Du kan tveklöst låta andra ärva det efter dig när du tröttnar, så det kan användas i generationer framöver. Inte illa för ett jaktställ som kostar under 6000 kronor, eller hur?

Fördelar

 • Snygg design
 • Tåligt i alla väder

Nackdelar

 • Minsta storlek är S

Chevalier XWarm Primaloft Bibs Chevalite

Dessa tysta och smidiga jaktbyxor är perfekta för vakjakt och de har fin värmestoppning. De går upp långt över ryggen och det är väldigt behagligt och praktiskt. De har långa dragkedjor på sidorna av benen, vilket förenklar både på- och avtagning.

Yttertyget är gjort av tyst mikrofiber och har en vind- och regnbarriär av Chevalite Liner Primaloft. Att dessa jaktbyxor är tysta är ett stort plus och det är något du alltid ska leta efter när det kommer till just jaktkläder.

Chevalier XWarm Primaloft Bibs Chevalite har vind- och regnbarrriär så att du ska kunna vara ute i alla väder. Här hittar du fler fina saker från Chevalier att matcha med jaktbyxorna.

Fördelar

 • Snygg design
 • Varma

Nackdelar

 • Lite klumpig

Swedteam Ridge Jr Jacket

Detta är den perfekta jackan för juniorer som är ute i skog och mark och jagar. Den är av hög kvalitet och den har kul design som tilltalar de yngre generationerna. 

Det unika kamouflagemönstret är mer lätt att matcha än vad man kan tro, så det är lätt att hitta passande byxor. Du kan såklart köpa till Swedteam Ridge Jr Trousers i passande storlek för att få ett matchande set, om det är vad du är ute efter. 

Midjan är justerbar och huvan är avtagbar så att du kan anpassa den så som du vill. Den är naturligtvis både vind- och vattentät. Swedteam är ett märke som aldrig gör en besviken och det ser vi tydligt med de högpresterande egenskaperna vad gäller både vind- och vattenskydd samt god andningsförmåga.

Swedteam Ridge Jr har även en passande keps samt vantar och handskar.

Fördelar

 • Finns i storlek 120-170
 • Covertex-membran

Nackdelar

 • Lite dyr

Härkila Jaktställ Pro Hunter Dog Keeper

Pro Hunter Dog Keeper är tillverkad med den rörliga jägaren i åtanke. Jaktstället är speciellt tillverkat för den jägare som är hundförare och älskar att röra på sig med sina hundar.

Här kan man forcera fram i hög fart utan att bli svettig eller att den känns obekväm. Materialet är mycket mjukt och följsamt, men du håller dig samtidigt helt torr tack vare de utmärkta detaljerna som effektiv ventilation under armarna.

Materialet i jaktstället är helt i Gore-Tex och det gör att du håller dig torr i alla väder. Runt knäna finns det möjlighet att justera storleken och du får en utmärkt rörlighet på byxbenen också.

Den genomtänkta kamouflagen gör att du kommer att synas av dina jaktkollegor i alla ljusförhållanden och var än i terrängen du rör dig.

Fördelar

 • Perfekt för när du måste vara väldigt aktiv
 • Gore-Tex material

Nackdelar

 • Är ej fodrade

Produkter som utgått

Pinewood Lövkamouset 3D Invisible

Lövkamouset från Pinewood är absolut överlägset när det gäller smygjakt. Smygjakt är väldigt roligt och att ha ett bra kamouflageset på dig gör det verkligt lyckat. Här blir du ett med naturen i ett helt tyst lövkamouflerat jaktställ.

Dess konturer suddas ut och du blir osynlig för bytet. Du får helt andra möjligheter att komma närmare klövvilt och fågel. Kamouflagesetet passar också fågelskådare alldeles utmärkt.


Pinewood Jaktställ Bear Ap Snow

Pinewood Jaktställ är perfekt både för att sitta på pass med och användas som hundförare. Jaktstället har utmärkta egenskaper och är mycket tyst och dessutom följsamt och lätt i vikt.

Det gör det här perfekt för jakt och du kommer alltid ha det bekvämt i plagget. I jaktstället finns praktiska fickor som dubbla radiofickor, kortfickor, och ammunitionsfickor.

Jaktstället har ventilation under ärmarna och en vattentät huva som också går att ta av. Jaktstället har en effektiv andningsfunktion och en vattenpelare på 10.000 mm.

Designen är kamouflagefärgad och speciellt anpassad för våra skandinaviska vintrar och du har ett effektivt skydd när du inväntar villebrådet.

För den stilmedvetna jägaren är det här helt enkelt ett perfekt jaktställ. Kostnaden för jaktstället från Pinewood är cirka 2300 kronor.


Pinewood Jaktställ Retriever Xtra-Camou/Ap Blaze

Kamouflagemönstret på retrievermodellen imponerar verkligen! Pinewood satsar mycket på att utveckla sina kamouflagemönster och här är ett av bevisen på det. Jaktstället är väldigt värmande, men lätt i vikt.

Ryggen är förlängd och byxorna är reglerbara nertill med extra förstärkningar. Alla sömmar är tejpade. Materialet på Pinewood retriever jaktställ är 100% polyester.


Pinewood Jaktställ Red Deer Hot Pink

Supersnyggt jaktställ i dammodell. Jaktstället är otroligt snyggt och innehåller givetvis alla de funktioner och detaljer som ett bra jaktställ ska ha och ventilationen är alldeles utmärkt, precis som med alla Pinewoodkläder.

Tyget i jaktstället är av hög funktionsmembran och passar för den aktiva jägaren samtidigt som den fungerar perfekt att också sitta på pass med eftersom den håller dig varm.

Jackan är en långtgående modell som täcker över stussen och därmed ger extra värme. Jackan har ammunitionshållare. Det är ett praktiskt sätt att hålla ammunitionen tillgänglig samtidigt som du undviker skrammel som kan skrämma bytet.

Hållbara förstärkningar på plaggets utsatta delar gör att den håller för slitage oavsett om den utsätts för hårda tag i till exempel eftersök och liknande.

Dubbla radiofickor samt ryggficka finns. Bakfickor med dragkedja och tejpade sömmar på hela jaktstället. Byxorna har resårmidja och ett förhöjt ryggslut.


Pinewood Jaktställ Red Deer Mossgrön/Ap Blaze

Pinewood Red Deer har dubbla framfickor samt ammunitionshållare på insidan av jackan. I sidorna finns det en öppningsbar ventilation och den här kan du använda om du är hundförare eller är väldigt rörlig när du är ute och jagar.

Du kan både ha den till att sitta på pass i och använda när du ägnar dig åt eftersök och annat som gör att du kommer att vandra länge. Yttertyget är i helt vattentålig polyester och förstärkningarna på sömmarna är i 100% nylon.

Andningsfunktionen ligger på 8.000 g/m2/24h och vattenpelaren är 10.000 mm. Ungefär 3400 kronor får du betala för Pinewood Red Deer i mossgrön variant.


Härkila Jaktställ Vector

Härkilas extra lätta jaktställ är en väldigt intressant produkt och förtjänar verkligen den här specialplatsen. Härkila har satsat mycket på ultralätta jaktställ och det här är den senaste modellen.

Jaktstället är framställt med ett Gore-Tex-membran, vilket ger ett fullständigt skydd mot regn och väta samtidigt som materialet andas effektivt och du håller dig fullständigt torr.

Komforten är extremt hög eftersom jackan invändigt är förstärkt med ett meshfoder. Det värmer ordentligt samtidigt som den välsittande modellen gör dig mycket rörlig.

Jaktstället är helt enkelt idealisk för dig som inte vill ha tunga kläder som gör att du känner dig otymplig och klumpig när du är ute på jakt.

Plagget har också en mängd fickor, bland annat radiofickor och praktisk förvaring samt fickor på sidorna av båda benen.

Frågor och svar

Måste jaktställ vara dyra för att vara av bra kvalitet?

De behöver absolut inte vara jättedyra, men det är ju rätt svårt att hitta ett jaktställ för någon enstaka tusenlapp som har en kvalitet att tala om. Så några tusenlappar är alltid bra att vara beredd på att lägga ner på ett bra jaktställ.

Men tänk på att endast en vanlig vinterjacka kan kosta minst ett par tusen och att du kan få ett helt jaktställ för samma summa. Den jackan kan du ha i andra sammanhang också. Så det är en väldigt praktisk investering på alla sätt.

1 svar på ”Bästa jaktstället 2022 – Varm och kamouflerad i skogen”

 1. Hej jag håller fullständigt med om Bästa jaktstället 2019 ,jag skulle köpa ett direkt om det gjordes ställ för oss som är lite längre och smärta. Vi kan inte välja det ställ vi vill, man kan bara se efter vem som tillverkar längre storlekar. Jag skulle välja Härkila varje dag i veckan,om det fanns något för mig.

  Svara

Lämna en kommentar

Missa inte den stora utförsäljningen

Fynda grejer i PN Jakts stora utförsäljning