Bästa Jaktbyxorna → Bäst i Test (December 2022)

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Chevalier Vintage Stretch Hunting Pant Men

98
Baserat på 13 514 recensioner.
1
Bästa Jaktbyxorna

Härkila Pro Hunter Dog Keeper ll

95
Baserat på 41 474 recensioner.
2

Härkila Wildboar Pro Hunting Pant

92
Baserat på 12 582 recensioner.
3

Pinewood Abisko 2.0 5885 Hunting Pant Unisex

89
Baserat på 30 290 recensioner.
4

Härkila Pro Hunter Endure

86
Baserat på 39 144 recensioner.
5

Chevalier Rough GTX 2.0

84
Baserat på 12 582 recensioner.
6

Chevalier Vintage Stretch Pant W

81
Baserat på 28 892 recensioner.
7

Deerhunter Explore

80
Baserat på 19 106 recensioner.
8
-51%
Spara 624 kr

Chevalier Loden 2.0 Hunting Pants

79
Baserat på 29 824 recensioner.
9

Chevalier Xwarm Primaloft Bibs Chevalite Trousers M

77
Baserat på 44 736 recensioner.
10

Vilka egenskaper är viktigast i en jaktbyxa?

Detta kan ju bero lite på hur ofta du jagar och hur förhållandena ser ut, men nedan ska jag lista några snabba egenskaper i princip alla jaktbyxor borde ha; de ska iallafall ha mestadelen av egenskaper.

Vattentätt material

Någonting som både är praktiskt och skönt är att ha en jaktbyxa som är tillverkad av ett vattentätt material. Du kan ju själv tänka hur snabbt man kan bli obekväm om byxorna blir lite våta så fort man går i lite för högt gräs tidig morgon eller om det har regnat.

Samtidigt ska materialet andas bra och inte göra så att du känner dig instängd eller att du svettas mycket eller för snabbt och dessa två egenskaper är ofta länkade med varandra.

Justerbara ankelband

Detta kanske många tror kan vara en bekvämlighet; man kan välja att ha bensluten öppen eller stängd beroende på vilka kängor man har eller vad man gör för tillfället. Och visserligen är ju det sant.

Men detta är också en praktisk egenskap eftersom den hjälper dig att hålla smuts och vatten borta, och även kyla när det är kallt, eftersom man kan dra åt ordentligt.

Knälånga dragkedjor

Det är enkelt att förstå varför man vill ha med denna praktiska egenskap i ett par jaktbyxor och vi har haft några sådana modeller med i testet.

Ska man vara ute långa dagar när det är kallt på morgonen men varmt och skönt under dagen är det helt enkelt väldigt bekvämt att kunna dra av nedre delen av byxan utan att behöva ta av sig kängorna eller byta om helt.

Förstärkta knäområden

Förstärkta knäområden kan vara en smaksak, men jag kan tycka att det är skönt med lite extra tyg och vaddering när man måste sitta på knä av olika anledningar. Detta hjälper också hållbarheten på byxorna.

Fickor

Massor med fickor är ett krav för mig när jag inhandlar nya jaktbyxor och ju flera desto bättre. Det är mycket småsaker man ska ha med sig som man dessutom måste ha nära till hands och man kanske inte alltid vill eller kan släpa runt på en stor ryggsäck.

Se till så att byxorna har fickor i olika storlekar, att de är rymliga, och välsydda. Eftersom de kommer användas flitigt vill inte att sömmarna ska spricka efter några vistelser i skogen.

Lämna en kommentar