Bästa värmehandskarna 2022 – Bekvämt och säkert skydd mot kylan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Med ett par bra värmehandskar blir jakten genast både smidigare och roligare. Sveriges omväxlande klimat gör det inte alltid så lätt att klä sig rätt för jakten och att ha bra utrustning är helt enkelt en av de centrala delarna för lyckad jakt. 

Just värmehandskar underlättar jakten utan att det blir vare sig klumpigt och besvärligt - de perfekta kompisarna under jaktsäsongen med andra ord! 

Värmehandskar är perfekt för långa dagar och nätter i skogen 

För dig som är ute och jagar mycket finns det mycket viktig, spännande och bra utrustning. Alla behöver inte ha allt, och alla har vi favoriter när det kommer till jaktutrustning. 

Men en sak som vi faktiskt tycker att alla bör ha är ett par riktigt bra värmehandskar. De gör att det blir betydligt lättare att jaga oavsett väder, och att kunna jaga trots kyla är en härlig känsla. 

Det finns mer och det finns mindre bra varianter inom detta segment. Vi har plöjt igenom utbudet på den svenska marknaden och valt ut våra favoriter. På så sätt får ni en topplista med de bästa värmehandskarna att välja mellan. Ta del av vårt test nedan och välj sedan ut dina favoriter. 

Vår premiumfavorit är Outdoor Research Stormtracker Heated Sensor Gloves och vår mellanvinnare är Alpenheat Gloveliner Värmehandske. Vår favorit i budgetklassen är Avignon Värmehandske.

Premium: Outdoor Research Stormtracker Heated Sensor Gloves

Detta är en teknisk vante som har en mängd funktioner som gör att de sticker ut som en klar premiumvinnare. Inte nog med att de är snygga och säkra, de klarar riktigt låga temperaturer, har låg vikt och finns i många olika storlekar. 

Outdoor Research Stormtracker Heated Sensor Gloves är exklusiva och med den höga kvaliteten följer hållbarhet. Dessa handskar kan du med andra ord ha i många år framöver.

Fördelar

 • Touchscreen för tumme och pekfinger
 • Elastisk handled

Nackdelar

 • Priset

Mellan: Alpenheat Gloveliner Värmehandske

Dessa behagligt tunna värmehandskar kan användas som de är, eller som liners i en tjockare handske. Att handskarna kan användas på olika sätt gör att de blir extra praktiska och det gör även att de passar olika behov.

Alpenheat Gloveliner Värmehandske har mycket att erbjuda, såsom återuppladdningsbara litiumbatterier och reglerbar öppning. De är tillverkade av 100 % polyester som även det är en klar fördel i detta fall.

Fördelar

 • Finns i storlekarna XS-XXL
 • Unisex

Nackdelar

 • Lite trist design

Budget: Avignon Värmehandske

Avignon Värmehandske har integrerade värmeslingor på ovansidan av handen och de har många bra funktioner utan att det blir krångligt. Vi rekommenderar därför dessa värmehandskar till dig som gärna slipper alltför mycket tekniskt, men som ändå vill ha ett par värmehandskar att lita på.

Fördelar

 • Klassisk design
 • Mycket för pengarna

Nackdelar

 • Ej maskintvätt

Om värmehandskar

Det är viktigt att kunna ge sig ut på jakt oavsett väder. Som tur är så finns det mängder av bra utrustning som möjliggör detta. Värmehandskar är endast en av dessa saker. Då denna typ av handskar är tekniska och funktionella gör de jobbet utan minsta problem. 

Det finns olika typer av värmehandskar så det är inte svårt att hitta en favorit som passar ens egna behov. Det kan vara klokt att investera i ett par extra tekniska handskar och ett par som är maximalt funktionella, men mindre tekniska. 

Just händerna är en viktig del av friluftsliv i allmänhet och jakt i synnerhet. När vi fryser om händerna blir de kalla och stela och det gör att vi inte kan använda dem till sin fulla kapacitet. Vad gäller värmehandskar är det extra kul eftersom detta är en så smidig detalj i utrustningen som gör så mycket för bekvämligheten och komforten under jakten. 

Händerna och fingrarna måste vara varma, torra och bekväma under jakten och för att säkerställa detta krävs det att du har ett par värmehandskar. På så sätt är du alltid förberedd även de dagar vädret överraskar med mer kyla än du räknat med när du begav dig ut.

Hur fungerar batteriuppvärmda handskar?

Värmehandskar är inte särskilt avancerade, utan det är helt enkelt handskar för utomhusvistelse som har värmeslingor inbyggda i handsken. 

Vad gäller batterier har de alla olika typer av batterier. Vissa har uppladdningsbara varianter medan andra har vanliga utbytbara. Du kan se i vår topplista att vi har tagit med värmehandskar med olika typer av batterier. 

Hur avancerade värmehandskarna är beror på vilka handskar det handlar om. Det är väldigt individuellt, så du kan köpa mer eller mindre tekniska värmehandskar beroende av vad du föredrar. 

Som ni kan se i vår topplista har vissa värmehandskar en och samma värmeinställning, medan andra har olika värmeinställningar som du kan välja på.

Fungerar verkligen värmehandskar?

Svaret på den frågan är ett enkelt ja. De fungerar definitivt om du använder dem på rätt sätt. Det är viktigt att tänka på hur du tvättar dem och hur du tar hand om dem i största allmänhet. Du kan inte behandla dem som ett par vanliga vantar, utan detta är något helt annat. 

Det märks direkt att värmehandskar fungerar och det är en spännande upplevelse första gången. Det är väldigt skönt att slippa vara kall om händerna på jakten. Det gör att det går att släppa det problemet och fokusera på det roliga med att vara ute.

Är uppvärmda handskar säkra?

Uppvärmda handskar är helt säkra att använda så länge du köper dem från en butik som är seriös. 

När det kommer till den här typen av produkter är det extra viktigt att du tänker på att hellre satsa på lite dyrare varianter. Detta brukar borga för att det är säkra produkter och det är bättre än att försöka dra ner på kostnaderna till förmån för mindre testade och, i värsta fall, farliga och dåliga produkter.

Att köpa uppvärmda handskar

Då det inte är jättebilligt med värmehandskar är det klokt att kolla runt ordentligt innan du bestämmer dig. Har du redan erfarenhet av denna typ av handskar är det lättare att ta sig fram bland produkterna, medan det är svårare om du inte har koll sedan tidigare. 

Då vi beskriver de viktiga delarna av varje produkt här i vårt test kan du ta reda på den information du behöver för att välja rätt. 

Det du ska tänka på är framförallt:

 • Funktion
 • Pris
 • Design
 • Komfort

Det är också viktigt att komma ihåg att tänka igenom hur avancerade värmehandskar du vill ha.

Att välja de bästa värmehandskarna

När det kommer till att välja de bästa värmehandskarna är det olika saker att ta med i beaktande. 

Kanske tycker du att det är viktigt att de kommer med en justerbar handledsrem? Är andningsbart membran viktigt för dig? Är det helt enkelt bara så att du vill ha marknadens varmaste jakthandskar?

Det finns något för alla i vårt test, så det är bara att välja ut din favorit.


Våra favoriter

Nu är det dags för oss att presentera våra favoriter med utförlig och matnyttig information. Det är alltså bara för dig att hänga med för att se efter vilka värmehandskar du tycker framstår som de bästa!

Premium: Outdoor Research Stormtracker Heated Sensor Gloves

För dig som är ute efter värmehandskar som tål det mesta är detta ett självklart val - OR Stormtracker Heated Sensor Gloves kommer att göra alla jaktäventyr i kallare väder både roligare och mer komfortabla. 

Med Gore-Tex Infinium Windstopper (94 % nylon + 6 % elastan framsida och 100 % polyester baksida), vattenavstötande getläder, touchscreen läder och 100 % polyester trikå som foder är detta ett par värmehandskar som är svåra att plocka ner från prispallen. De är tillverkade i väl utvalda och exklusiva material som ger dem ett stort försprång vad gäller kvalitet.

Dessa varma jakthandskar är vattenavvisande, vindtäta, fukttransporterande och har hög andningsförmåga. Dessutom är de snabbtorkande och även om du har dålig blodcirkulation i händerna funkar de finfint. 

Du avgör själv om du vill ha och/eller behöver ha dem på maxvärme då handskarna har justerbar värmeinställning.

Vi gillar den batteridrivna värmeteknologin med återuppladdningsbara Lithium Ion batterier i kombination med ett låsbart batterifack. Även den förböjda konstruktionen gör att vi valde ut Outdoor Research Stormtracker Heated Sensor Gloves som premiumvinnare.

Fördelar

 • Touchscreen för tumme och pekfinger
 • Elastisk handled

Nackdelar

 • Priset

Mellan: Alpenheat Gloveliner Värmehandske

Alpenheat Gloveliner är ett par praktiska värmehandskar som är väldigt enkla att använda då de inte är klumpiga. Det kan lätt bli så att värmehandskar är lite klumpiga, så brukar du ha problem med det är detta ett smart val för dig.

De är snyggt designad och kommer med uppladdningsbara litiumbatterier. Handskarna är i 100 % polyester och har en batteritid på 2-6 timmar. Beroende av vilken värmenivå du väljer håller batteriet mer eller mindre lång tid. Du kan välja mellan 32, 36 eller 45 grader.

Fördelar

 • Extra tunna
 • Värmeslingor på ut- och insidan av fingrarna

Nackdelar

 • Finns inte i XS eller XXL

Budget: Avignon Värmehandske

Avignon Värmehandske är ett klart budgetval av många olika anledningar, men en av de saker som sticker ut är att dessa uppvärmda jakthandskar är så enkla att använda. Kontrollen är mycket enkel med en PÅ/AV-knapp på batterihållaren. 

De har en värmenivå på 60 grader och värmetiden är upp till 6 timmar. Då batterierna köps separat är det du som har ansvar för hur hög kvalitet det är på dem - ju högre kvalitet på batterierna, desto längre värmetid. Varje handske kräver 3 stycken AA-batterier. 

Avignon Värmehandske har Thinsulate-foder, vilket är extra värmande. Detta, i kombination med värmeslingorna, gör att handskarna skyddar dina händer mot väder och vind. Även om det är riktigt kallt ute så kan du lita på att dessa handskar håller dina händer varma. Du rengör handskarna med en fuktig trasa.

Här och här hittar du tumvantar från samma märke.

Fördelar

 • Klassisk design
 • Mycket för pengarna

Nackdelar

 • Ej maskintvätt

Våra utmanare

Då det finns många fina, praktiska, funktionella och bekväma uppvärmda handskar så ville vi presentera ett par extra för er. Vi har därför tagit med sju extra favoriter som utmanare. 

Det är högst individuellt vad man söker efter när det kommer till värmehandskar så ta dig en titt på utmanarna innan du bestämmer dig - kanske blir en av utmanarna din favorit?

Pinewood Ultra Liner Värmehandske

Pinewood Ultra Liner Värmehandske är ett par svarta värmehandskar i bra “lagom-pris” som är i 4-vägs stretchmaterial. Detta är högkvalitativa jakthandskar med olika värmenivåer, vilket tillåter dig att själv växla mellan olika temperaturer. 

Handskarna har flexibla värmeslingor, vilka är smart utplacerade för att generera behaglig värme för hela handen. Om du har handskarna på lägsta värmeinställningen håller de dig varm i cirka 7-8 timmar. Detta är den blå inställningen på 27-32°C. 

Mellanvärmen är den vita inställningen på 33-38°C och den röda inställningen ger värme på 39-44°C. Med mellaninställningen håller du värmen i cirka 5 timmar och med den högsta värmen håller händerna sig varma i cirka 3 timmar. Handskarnas batteriliv bestäms med andra ord av dig och hur varna du vill ha dem. Du ställer in värmen med kontrollknappen. 

Du får med både handskar, laddare två stycken batterier samt en tydlig instruktionsmanual. De återuppladdningsbara litiumbatterierna förvarar du enkelt i samma förvaringsficka som du kopplar dem i. 

Pinewood Ultra Liner Värmehandske kan användas både i riktigt kallt väder och under normalkalla dagar.

Fördelar

 • Finns i storlekarna XS-XXL
 • Unisex

Nackdelar

 • Lite trist design

Rubicson Värmehandskar Uppladdningsbara

Rubicson Värmehandskar Uppladdningsbara är gedigna och bra handskar som värmer i upp till 3 timmar. Värmeslingorna går längs handryggen och de är mycket tåliga i tuffa miljöer, vilket gör att det är perfekt lämpade för jakt. De klara både vind och vatten och dessutom sitter de på bra.

Laddningstiden är cirka 5 timmar. Batteripack (Li-Po 7,4 V / 2200 mAh) och nätadapter för laddning medföljer när du köper handskarna.

Fördelar

 • Kan tvättas
 • Bra i storleken

Nackdelar

 • Lite klumpiga

Hestra Power Heater Mitt

Med Hestra Power Heater Mitt får du ett par fina värmehandskar som kommer i flera olika storlekar och som därför passar både små händer och stora händer. Handskarna är relativt långa och de har en tajt passform.

Du kan ställa in värmereglaget i tre olika steg, så det är lätt att anpassa värmen efter behov och väder. De har batterificka och fingrarna är förböjda. Vi gillar särskilt att yttermaterialet är impregnerat getskinn och att den har andningsbart membran.

Fördelar

 • Känns exklusiva
 • Tåliga

Nackdelar

 • Inget för dig som ogillar tumvantar

Black Diamond Heated Solano Mitts

Black Diamond Heated Solano Mitts är perfekta unisexvantar som klarar temperaturer ända ner till -29 grader. Med PrimaLoft Gold-isolering och ett batteridrivet värmesystem är dessa vantar ett smart val för dig som vill ha en lyxig variant av värmehandskar.

Värmesystemet kontrolleras med hjälp av en LED-knapp och det finns tre olika värmenivåer. De är vattentäta och med Grip Control i handflatan får du bättre kontroll och ett fastare grepp. Du får även med förvaring för batterierna samt en tillhörande laddare.

Fördelar

 • Värmen sträcker sig över hand och handled
 • Gore-Tex membran

Nackdelar

 • Dyra

WYBY Värmehandskar

Dessa värmehandskar har cool design och du behöver inte ta av dem när du vill använda din telefon, eller andra gadgets med touchscreen. Vill du ha ett par värmevantar som sticker ut lite är dessa ett bra val för jakten. 

WYBY Värmehandskar har flera olika inställningar för värme, så det är upp till dig att avgöra hur varma du vill ha dem. Som vanligt är det så att om du väljer lägre temperatur kan du få värme under en längre period.

Fördelar

 • Modern design
 • Lätt att justera temperaturen

Nackdelar

 • Säljs inte på så många ställen

Dedeka Värmehandskar

Dedeka Värmehandskar har laddningsbara litiumbatterier och flera olika värmeinställningar. Testa dig fram för att se efter vilken värme du tycker känns mest bekväm för stunden. Du kan alltid ändra temperaturen på handskarna under tiden du är ute på jakt.

Du kan använda dem i upp till 6 timmar och värmen sprids jämnt över handen och handleden. De har isolerande tyg, en funktion som stimulerar händernas blodcirkulation när du har dem på dig.

Fördelar

 • Snyggt med rött
 • Temperaturer mellan 38-50 grader

Nackdelar

 • Kardborre vid handleden

Abcoll Värmehandske

Abcoll Värmehandske är den handske i vårt test som ger mest värme då dessa handskar ger upp till 60 grader! Värmeelementen täcker baksidan och fingrarna och det går snabbt innan fingrarna känns varma. Det tar bara ett par sekunder efter det att du tryckt på knappen. 

De har särskilt läder på pekfinger och tumme för att det ska bli enkelt att använda dem tillsammans med touchscreen. I övrigt består dessa handskar av microfiber och polyester. Vad gäller insidan är det flanell och isolerande bomull som gäller.

Fördelar

 • Batteriet klarar sig upp till 8 timmar
 • Många användningsområden

Nackdelar

 • Inte så tåliga

Lämna en kommentar

Missa inte den stora utförsäljningen

Fynda grejer i PN Jakts stora utförsäljning